Reflektioner kring Manchester United vs Bayern Munchen

Matchen igår var en uppvisning i hur man spelar ut ett lag, eller faktiskt hur man spelar ut ett lag som varit i toppen av världsfotbollen i decennier. Manchester United vann Premier Leagude förra året men i år går det som alla vet väldigt mycket sämre. Bayern var igår överlägsna i allt de gjorde förutom målen. Dock så pekade Lasse Lagerbäck på något viktigt när han sa att det inte alltid är laget som har mest bollinnehav som vinner och han drog paralleller till Sveriges match mot Argentina i VM 2002.

Bayern kom kanske aldrig till så många superheta målchanser men att de var laget som var närmast vinsten går nog inte att säga emot. De ska självklart inte ha några som helst problem att slå ut United på hemmaplan, men det horribla andra gula kortet på Bastian Schweinsteiger betyder att både han och Martinez är avstängda till returen på Allianz Arena. Att ersätta Martinez bör inte vara några problem med tanke på att Dante är tillbaka i backlinjen men däremot kan Schweinsteiger så klart vara ett värre avbräck.

Ikväll spelar Dortmund mot Real Madrid borta. Om Dortmund kan göra vad Atletico gjorde mot Barcenola igår, dvs. störa den spanska giganten till ett oavgjort resultat (kanske t om med ett bortamål) så har de alla möjligheter till avancemang. Tufft blir det dock så klart.